SZUNYOGHY VIKTÓRIA

Üdvözöllek az oldalamon, tekints be a világomba!

FESTŐMŰVÉSZ

Engedd meg, hogy bemutatkozzam; Szunyoghy Viktória vagyok, festőművész.

Az alkotás, a művészet, egy festmény vagy műtárgy csodálata és annak megalkotása már a gyermekéveimben magával ragadott. Ekkor döntöttem el, hogy mint festőművész szerzem meg az első diplomámat. Így is lett, erre 2008-ban került sor a Magyar

Képzőművészeti Egyetemen, azóta festőművészként dolgozom. Az elmúlt mintegy 13 évben a munkáim közül több festményem is bejárta a világot. Ennek köszönhetően számos enteriőrben, kiállításon, galériákban, illetve művészeti árverésen ismertethettem meg látásmódomat, s azon keresztül a festményeimet a közönséggel. A kiállított alkotásaimból mára már jó néhány festményem gyarapítja valamely művészeti gyűjteményt, de több képem talált új otthonra polgári lakások falain, lakberendezők segítségével, gyönyörű enteriőrök részeként, modern vagy klasszikus lakások berendezéseihez illesztve. Csodálatos szakmai visszaigazolás és büszkeség, amikor egy művész viszontláthatja a saját képeit lakberendezési, művészeti vagy design magazinok oldalain; ezért a szakmai elismerésért köszönettel tartozom, s igyekszem az oldalamon is bemutatni ezen publikációkat.

Számomra fontos, hogy egy műtárgy vagy festmény a tulajdonosa számára is élhető legyen, és minden nap örömet tudjon okozni, azáltal, hogy művészeti értéket közvetít és kiegészíti az enteriőrt, hozzáad a tér belsőépítészeti értékeihez, együtt él az ott található színekkel, formákkal, bútorokkal, más művészeti alkotásokkal, lakberendezési tárgyakkal.

Egy művész számára nem mindig könnyű feladat a kiállítások közül kiemelni azt a néhány legjelentősebbet, amelyek élete legmeghatározóbb eseményei közé tartoznak; azt hiszem, én ezekre vagyok a legbüszkébb:

  • Magyar Akadémia (2017), Róma
  • Bozsó Gyűjtemény (2015), Kecskemét
  • Grand Palais (2014), Párizs
  • Kempinski Hotel (2014), Budapest
  • Európai Parlament (2011), Brüsszel
  • Kogart Galéria (2011), Budapest
  • Millenáris (2010), Budapest
  • Royal College of Art (2004), London

Fiatal művészként, az egyetemi éveim után, diplomázásomat követően, szakmai pályafutásom hatalmas elismeréseként 5 éven át a Kogart Galériának, hazánk egyik legismertebb galériájának lehettem a festőművésze. A képeim az ennek köszönhető kiállításokon rendkívül jelentős kortárs művészek alkotásai mellett kaptak helyet.

FIGURÁLIS FESTÉSZET

Figurális festőként tartanak számon. Főleg olajjal festek vászonra, de az olajfestményeim mellett sok akvarellt és akril képeket is létrehozok. Fontosak számomra az emberi karakterek, s a mondanivalóm rajtuk keresztül történt megszemélyesítése.

Inspirációim sokszor különböző utazások, s az ezáltal megismert kultúrák sokszínűségéből, emberi élethelyzetekből és szituációkból táplálkoznak.

A műveim többsége portréábrázoláshoz köthető, s egyfajta korlenyomatot hoz létre. A portrék mellett mostanában gyakori szerephez jut a táj, a tájkép, a tájábrázolás, az ember és természet vagy az ember és az épített világ kapcsolata.

A közeli vagy távoli világok bemutatása emberi sorsok sokszínű és megunhatatlan témáját tárja elém, ami reményeim szerint egy-egy festményem megtekintésekor visszaköszön a néző számára is.

FILMMŰVÉSZET

Régi álmom teljesült azzal, hogy már jó néhány éve a munkáim a nemzetközi filmművészetben akár Oscar-díjas alkotásokban is helyet kapnak, s különböző amerikai és angol filmprodukciókban is láthatóak. A felkéréseim során olyan nagy múltú filmgyártó cégekkel dolgozhattam, mint a Marvel, Disney, Netflix, Fox, Paramount, National Geographic és Amazon, hogy a teljesség igénye nélkül említsem néhányukat.

Ez azt eredményezte, hogy művészként olyan világhírű produkciókban szerepeltek a munkáim, mint a Shadow & Bone, The Witcher, Genius Picasso, Strike Back, Robin Hood, Blade Runner, Marco Polo 2, Colette, The Alienist, Hanna és a Dune, hogy csak néhányat említsek.

Számomra minden új film inspiráló festészeti kihívás, melyben egy jól szervezett, nemzetközi kreatív csapat tagjaként alkothatok. Ennek köszönhetően időnként lehetőségem nyílik távoli és számomra addig akár ismeretlen helyekre utazni. Az ilyen utakon szerzett élményeimet, tapasztalataimat és emlékeimet az önálló munkáimban is feldolgozom.

2015-ben a Netflixes Marco Polo 2 sorozat forgatása kapcsán volt szerencsém 3 hónapot Malaysiában tölteni, ami meghatározónak bizonyult az életemben, és nagy hatást gyakorolt a festészeti munkásságomra is. A filmművészet és a képzőművészet az életemben remekül összekapcsolódik; annyira, hogy a filmes tapasztalatok és az utazások hatása alatt szerzett élményeket és tapasztalataimat a közelmúltban dolgoztam fel olajfestményeken keresztül. Az ezekből rendezett egyéni kiállításomnak a Budapest belvárosában található K Galéria adott otthont.

MŰVÉSZETI GALÉRIA

Szeretném, ha a munkáim szélesebb körben is elérhetővé válnának az emberek számára, s itt megismertetni azokat a kedves érdeklődőkkel; abban a reményben, hogy ugyanolyan örömmel szemezgetnek majd a festmények között, mint amilyen átéléssel és lelkesedéssel készítettem azokat.

A honlapomon, a webshopban böngészve kizárólag magas minőségű, sorszámozott, limitált darabszámú művészeti nyomatok találhatók, amelyek a legkedvesebb olajfestményeim és akvarelljeim alapján készültek.

Ezen művészeti nyomatok mindegyike nagy gonddal, professzionális nyomdában kerül kivitelezésre, s keretezve kapja kézhez a kedves vásárló.

A magas minőség elérésének egyik titka, hogy különleges és vastag, merített papírt használunk a művészi printek elkészítéséhez. Mindegyiket egyedileg, kézzel számozom, szignózom, és az aláírásom mellé a logóm dombornyomású pecsétje is felkerül; így válik minden nyomat egyedivé.

HONLAP

Ha felkeltettem az érdeklődésed, az oldalamon nyomon követheted a munkásságomat; a legfrissebb hírektől a festményekig mindenről tájékozódhatsz.

Mindemellett bemutatom, hogy mely nemzetközi produkciókban vettem részt festőművészként, és találkozhatsz a pályámat érintő aktualitásokkal.

 

Köszönöm a megtisztelő figyelmed, és hogy ellátogattál az oldalamra!

 

Szeretettel,
Viktória